Pubar i St. Pauli

I St. Pauli finns det mängder av pubar, närmare bestämt omkring 650 stycken! Denna stadsdel är ett måste för dem som som besöker Hamburg och gillar att gå ut och ta några kalla (öl). Omkring Hans-Albers-Platz vid Reeperbahn är det extra tätt mellan pubarna och här är det extra vanligt med de engelska och irländska. Det är ofta mycket trevlig stämning och inte sällan visass det ligafotboll.

 

Pils-Börse är ett exempel på en mycket bra pub, som har ett ganska stort sortiment bestående av enbart tyskt öl. De håller öppet i ett sträck hela helgen, från kl. 12 på fredagen till sent på söndagkvällen.


Resa med bil till Hamburg

Resan med bil från Stockholm till Hamburg tar ungefär 10 timmar och är 95 mil lång. Om man väljer att åka färjan mellan Helsingborg och Helsingör så är den totala sträckan i Sverige 56 mil. Därefter väntar 20 mil genom Danmark, då man passerar Köpenhamn på vägen ner till Rödbyhavn på ön Lolland. Färjan mellan Rödbyhavn och Puttgarden tar 45 minuter och avgår varje halvtimma under sommarhalvåret. Väl framme i Puttgarden (ett besök på Bordershop rekommenderas) väntar 17 mil i Tyskland. Den första biten (ca: 3 mil) färdas man på en ganska hårt trafikerad landsväg med hastighetsbegränsningen 80 km/h. En halvmil innan Oldenburg börjar motorvägen som för dig raka vägen till Hamburg, och på vägen är Lübeck den enda större stad man passerar.

Här gar jag ett exempel på resväg och avstånd till Hamburg för er som bor i och omkring Stockholm. Här hittar du occkså en forumdiskussion om vilket som är det billigaste sättet att ta sig till Hamburg.


RSS 2.0