Reeperbahn Festival 2009 är över

I helgen ägde 2009 års Reeperbahn Festival rum. Festivalen som är utspridd på olika gator, torg, pubar och flodbåtar lockade många besökare. I år var det också många svenska band som uppträdda, bl.a. Moll Flanders, High Hats och Molotov Jive. Dessa spelade på båten Frau Hedi.

Bland bordeller och strippklubbar

Vistas man på Reeperbahn efter mörkrets inbrott är det lätt att berusas av alla strippklubbar och bordeller. De ligger insprängda lite här och var bland vanliga nattklubbar och krogar. En bordell har t.o.m. en kyrka som närmsta granne! I Hamburg och Tyskland är visst allt möjligt.

Hotel Figaro i St. Pauli

Hotel Figaro är ett hotell/vandrarhem i stadsdelen St. Pauli i Hamburg. Det ligger en bit från Reeperbahn, till fots tar det ca: 15 minuter. Rummen finns i fem storlekar, från enbäddsrum till fembäddsrum, och de är spartanskt inredda. Det finns en toalett per våningsplan vilken ungefär sex rum delar på. I bottenplan finns en restaurang med bar, där det även serveras frukost. I närheten av hotellet finns det många restauranger, ca: 15 stycken inom en radie av 100 meter. Tvärs över gatan finns det en stor matvaruaffär (liknande ICA Maxi) vilket är perfekt om man är i behov av öl eller sprit till förfesten. En stor fördel med Hotel Figaro är att det ett att av de billigaste hotell i Hamburg.

RSS 2.0